Baby zwemmen

Nog voordat een baby kan lopen of kruipen, kan een baby zich al bewegen in het water! De eerste stap in baby’s waterveiligheid is om op een veilige manier te leren omgaan met water.
Samen met je baby zwemmen is hartstikke leuk, maar ook leerzaam en nuttig voor je baby.

Baby zwemmen bevordert het belangrijke hechtingsproces tussen ouders en baby. Dit helpt bij het opbouwen van een vertrouwensband en de ontwikkeling van communicatieve vaardigheden. Daarnaast stimuleert baby zwemmen de psychische en lichamelijk ontwikkeling, de ontwikkeling van de belangrijkste spieren en de ontwikkeling van de coördinatie. Verder wordt door het baby zwemmen uw baby’s kracht, balans, uithoudingsvermogen, ademhaling en coördinatie verbeterd. Baby zwemmen moedigt reguliere eet- en slaappatronen aan.

De ideale watertemperatuur voor baby zwemmen is circa 35 graden. Hierdoor wordt voorkomen dat de baby snel afkoelt. De aanbevolen maximale tijdsduur voor het badderen/baby zwemmen is vast gesteld op maximaal 20 minuten in verband met het afkoelen van de baby en vermoeidheid.

 

Waar kan ik met mijn baby zwemmen?
Veel openbare zwembaden bieden baby zwemmen aan in lesverband waaraan je kunt deelnemen. Je kunt ook met jouw baby recreatief gaan zwemmen op rustige momenten. Informeer altijd vooraf naar de watertemperatuur en ga niet te lang zwemmen.

Het is voor kersverse ouders niet altijd mogelijk om naar een openbaar zwembad te gaan. In dit geval bieden de Swimava producten uitkomst. Je kunt met de Swimava producten thuis babyzwemmen. Met het opblaasbare babybadje en de Swimava baby zwemkraag kun je jouw baby thuis laten zwemmen in het water. Zo ervaart je baby alle voordelen van water en zwemmen, maar dan in een rustige en vertrouwde omgeving.

Lees meer over de unieke Swimava baby zwemkraag

Over Swimava

Swimava baby zwem- en badproducten zijn zorgvuldig ontwikkeld met in gedachte de baby’s gezondheid en veiligheid. Onze focus ligt op de vroege ontwikkeling van baby’s door babyzwemmen, bewegen in het water te stimuleren en plezieriger te maken. Jouw baby’s gezondheid en zwemveiligheid zijn onze hoogste prioriteit omdat wij er zeker van zijn dat dit andersom ook zo is.

Facebook